Pretraži

Krie Design: Etična i održiva moda s novom kolekcijom ‘Modifie Future’

Krie Design je sinonim za jedinstveni dizajn koji je prepoznat u svijetu zahvaljujući internacionalnim modnim projektima kojima je održivost i ukupna filozofija slow fashiona već godinama u fokusu.

Ovaj brend, osnovan od strane dizajnerice Kristine Burje, promovira etičnost i održivost u skladu s mnogim načelima Agende 2030. Kristina Burja vidi dizajn kao način komuniciranja važnih društvenih promjena kroz odjeću koju stvara.

Nova kolekcija brenda, nazvana “Modifie Future”, predstavljena je u Hrvatskoj, posebno u Opatiji, na lokacijama hotela Milenij koji kombinira povijesne priče s vizijom budućnosti. Ova kolekcija je idealna za ljeto i izrađena je od inovativnog tekstilnog vlakna “ECONYL®”, koje se dobiva recikliranjem ribarskih mreža i drugog odbačenog najlona. Ova vrsta tkanine predstavlja poziv u budućnost jer se može beskonačno puta reciklirati, smanjujući generiranje otpada i štiteći planet.

Kristina Burja ističe važnost komuniciranja društvenih promjena kroz dizajn i svojom kolekcijom želi prenijeti povijest i viziju budućnosti te širiti važne poruke kroz modu. Ona aktivno istražuje nove konstrukcije, koristi nova vlakna budućnosti i inovacije koje poboljšavaju kvalitetu života i usklađene su s prirodom.

Dizajnerica ističe i važnost podrške održivim brendovima te potiče ljude da kupuju odjeću od recikliranih materijala, istraže brendove koji podržavaju održivost, biraju domaće proizvođače s transparentnim podrijetlom i koriste svoj glas kako bi promovirali održivu modu. Također, potiče na posuđivanje i izmjenu odjeće s prijateljicama kako bi se smanjila nepotrebna gomilanja odjeće. Kupovina manje, ali kvalitetne i posebne odjeće također je istaknuta kao važan korak prema održivom konceptu.

Kristina Burja je ponosna na svoju kolekciju koja je napravljena od vlakna “ECONYL®” koje potječe iz recikliranih ribarskih mreža iz Jadranskog mora. Također, najavljuje da će uskoro otvoriti Krie Boutique Sur La Mer u hotelu Milenij, što će biti jedinstveno mjesto koje će prenositi priču o povijesti i održivosti na jedinstven način.

Održivi koncept je jedini izbor u modnoj industriji koja se suočava s ekološkim problemima. Kristina Burja poziva ljude da podupiru održive brendove, kupuju odjeću od recikliranih materijala, smanje kupovinu nepotrebnih komada odjeće te koriste svoj glas i društvene mreže kako bi promovirali održivu modu.