Pretraži

Victoria Beckham reinterpretira klasike u FW24 kolekciji

Victoria Beckham nas u svojoj kolekciji Jesen-Zima 2024. vodi na fascinantno putovanje kroz srce garderobe, reinterpretirajući klasične oblike odijevanja i transformirajući ih u skulpture za moderno tijelo. Ovo je kolekcija posvećena moći oblačenja – kako odjeća oblikuje naše tijelo, pojačava fizurom i daje snagu našem izrazu.

Beckham je uzela anatomiju kao platno, a svoju kolekciju gradila na temelju transformetivnih silueta koje su već postale sinonim za njen brand. Toj prepoznatljivosti dodala je svoju kreativnu evoluciju, zadržavajući pritom lakoću i jednostavnost koja je toliko bitna za njezinu filozofiju.

Rezultat je kolekcija odjeće koja je zapravo meta-razgovor o samoj sebi – o činu oblačenja, o prostoru garderobe i načinu na koji nosimo odjeću.

Klasični krojači i gornji dijelovi odjeće poprimaju nove, neočekivane oblike. Ramena su ili šiljasto produžena ili nonchalantno zaobljena. Hlače su iluzija: široke hlače s niskim korakom sužavaju se prema gležnju, stvarajući efekt produljenja noge. Također vidimo prevelike “pompadur” hlače i elegantne hlače s visokim stranom koje visje kao da su obješene na traci pantalone.

Beckham se za paletu boja inspirisala slikom Juliana Schnabela iz serije Sonambul, koja već dekadu visi u njenom domu.

Kolekcija se dosjetljivo igra s motivom vješalice. Vidimo je u kraćim sakoima i bebi duffle kaputima s gumbima na stražnjoj strani, stvarajući dojam da vise o vratu poput oklopa. To se ponavlja i kod pulovera s dekonstruiranim ovratnicima koji stvaraju trompe l’oeil efekt. Jersey haljine su fluidne i senzualno se obmotaju oko tijela poput odjeće obješene o vješalicu.

Ideja preoblikovanja postojećih formi se nastavlja i kod cipela – mokasine s rundetim prstom i petom zamjenjuju klasične oblike, a torbe dobivaju kockaste oblike i zanimljive detalje.

Victoria Beckham Jesen-Zima 2024. nije samo kolekcija odjeće – to je umjetničko ispitivanje garderobe, tijela i moći transformacije kroz modu.