Pretraži

Cartierova kolekcija Grain de Café: Povratak ikonskog sjaja s novim stilovima i glamurom

Kolekcija Grain de Café od Cartiera, poznata po motivu zrna kave, već dugo vrijeme povezana je s ikonama poput Audrey Hepburn i Grace Kelly.

Ova marka se vratila s najnovijim stilovima koji dodatno naglašavaju glamur ove povijesne kolekcije, s novim izvedbama koje igraju na koži i sjaje na suncu.

Nova kolekcija temelji se na dvije ključne karakteristike Cartiera: cvijetu izrađenom od žutog zlata i dragocjenom kamenju. Zrna kave obasjana su suncem, stvarajući sjaj pri svakom pokretu. Dijamanti dodatno ističu delikatnost ovih komada.

Kombinacija punih i šupljih zrna stvara spoj pokretljivosti i senzualnosti. Svaki komad je pažljivo izrađen od strane 30 majstora kako bi se izbjegao bilo kakav nedostatak. Cartier je uključio nove interpretacije zrna kave, poput perli od rubelita koje izgledaju kao razbacane bobice na ogrlici, prstenu i narukvici. Također su ponovno izdali ogrlicu iz 1955. godine kako bi odali počast dugoj povijesti kolekcije.

“Grain de Café stvara novu dragocjenost igrajući se svjetlom, završnim obradama i volumenima,” izjavila je kreativna direktorica za nakit i urarstvo, Marie-Laure Cérède. “Rezultat je svestrana kolekcija s dodatnim duhom. Grain de Café simbolizira kreativnu slobodu Maison-a te nadmašuje doslovno tumačenje prirode, rezultirajući multisenzornim dizajnom.”

Glavni fokus nove kolekcije je na ženama koje su doprinijele tome da Grain de Café postane ono što jest danas. Kreativna direktorica Jeanne Toussaint lansirala je motiv zrna kave za Cartier 1938. godine, ukrašavajući ih dijamantima i kamenčićima u boji. Međutim, kolekcija nije postala svjetski poznata sve do 1950-ih i 60-ih, kada je glumica i princeza Grace Kelly nosila klasične komplete za vrijeme svog vjenčanja s princem Rainierom III od Monaka, kao i na drugim važnim događajima, uključujući sastanak s tadašnjim američkim predsjednikom Johnom F. Kennedyjem u Bijeloj kući.

Glumica Elle Fanning je novo lice kolekcije i nedavno je viđena kako nosi ogrlicu i narukvicu Grain de Café iz 1955. godine na stepenicama Met Gala ranije ovog mjeseca.

Kako bi promovirao nove stilove, redatelj Alex Prager je snimio 45-sekundni trailer koji prikazuje Fanning kao glamuroznu, ali tajanstvenu figuru koja nosi ogrlicu, narukvicu i prsten Grain de Café. Trailer odaje počast eleganciji 1950-ih, filmu i ženama koje su pioniri i pridonijele slavi ove kolekcije.

Cartier Grain de Café: Starring Elle Fanning