Pretraži

Jacquemus slavi 15 godina s “La Casa” spektaklom na Capriju

Simon Porte Jacquemus je preoblikovao koncept modnih revija i odvezao svijet mode na idiličnu obalu Caprija za ekstravaganciju povodom 15. godišnjice svoje marke. Revija nazvana “La Casa” odvijala se uz ikoničnu kulisu Casa Malaparte, modernističkog remek-djela dramatično smještenog na litici.

Sama lokacija nagovještavala je glavnu temu kolekcije: privlačna igra između arhitektonske strogoće i eterične lakoće. Strukturirane jakne oštrih kutova pronašle su suprotnost u tekućim hlačama i haljinama izrađenim od kaskadnog jerseya i prozirnog muslina. Paleta boja odjekivala je azurnom površinom Sredozemnog mora, prozračena eksplozijama žute boje sunca.

Prezentaciji je bio udahnut dohvat glamura 1960-ih. Duboki izrezi na čamčićima nudili su pogled na suncem poljubljenu kožu, dok su marame na odabranim modelima dale dah “Le Méprisu” – filmu Jean-Luca Godarda snimanom upravo u Casa Malaparte. Pošta je nastavljena s početnim izgledom, iznenadnim odjekom Brigitte Bardotine ikonične scene u haljini iz filma.

Jacquemus je također predstavio dva nova poželjna dodatka: “Le Bombola”, torbu u obliku kante inspiriranu arhitekturom s drskom, kutovastom siluetom, i “La Spiaggia”, ručno izrađenu torbu rond-carré koja govori o zanatskoj vještini branda.

“La Casa” stoji kao dokaz Jacquemusovog majstorstva pripovijedanja. To je kolekcija utemeljena u čulnosti Juga, gdje se oštre linije ublažuju pod milovanjem mediteranskog sunca. To je ljubavno pismo prošloj eri, namig na kinematografsko remek-djelo i hrabar korak naprijed za sve više evoluirajuće Jacquemusov svemir.