Pretraži

LVMH kao glavni partner za očuvanje izvrsnosti u francuskim obrtima

LVMH preuzeo je vodeću ulogu kao glavni partner na inauguralnom izdanju foruma Rencontres Économiques des Métiers d’art u Tonnerreu u Burgundiji. Ovaj događaj ima za cilj ujediniti ključne dionike iz gospodarske, političke, institucionalne i društvene sfere kako bi potaknuli nove suradnje među obrtnicima, organizacijama, tvrtkama i regijama. 

Forum je usklađen s trogodišnjom strategijom francuske vlade za revitalizaciju i strukturiranje različitih sektora umjetnosti i obrta.

Nacionalni program, izgrađen na pet stupova — promicanje tradicije obrtništva među mlađim generacijama, očuvanje rijetkih vještina, integracija obrtništva u lokalni život, podupiranje inovacija i stvaranja te promicanje francuskog dizajna na međunarodnoj razini.

Uz 100.000 vještih obrtnika koji čuvaju 280 baštinskih rukotvorina unutar LVMH Maisons, grupa surađuje s raznolikim ekosustavom obrtnika i pokreće brojne programe za privlačenje i obuku nove generacije talenata, doprinoseći gospodarskom rastu francuskih regija. Očuvanje i projiciranje ovih zanata u budućnost ostaje ključno za razvoj i privlačnost modnih kuća i marki LVMH-a.

LVMH zapošljava 8000 obrtnika diljem svijeta

Gospodarski utjecaj grupe LVMH-a u Francuskoj je opsežan, s više od 8000 kvalificiranih obrtnika zaposlenih diljem svijeta, a planira popuniti 3000 radnih mjesta u Francuskoj do kraja 2024. godine, navodi se u priopćenju tvrtke. Aktivnosti grupe stvaraju zaposlenje za približno 160.000 ljudi neizravno u francuskom gospodarstvu. 

S 518 boutiquea i 112 proizvodnih i obrtničkih lokacija u Francuskoj, LVMH je uložio 5 milijardi eura u modernizaciju postojećih boutiquea, osnivanje novih radionica i poticanje mogućnosti zapošljavanja na globalnoj razini.