Pretraži

OMEGA Seamaster proslavlja 75. obljetnicu uz impresivnu kolekciju od 7 modela

Kako bi obilježila 75. obljetnicu kolekcije satova Seamaster, OMEGA je dizajnirala kolekciju od 7 modela s ukupno 11 satova, nadahnutih svakim dijelom svjetskih oceana i načinom na koji se s njima povezujemo.

Od sofisticiranog i elegantnog izgleda do potpune fokusiranosti na ronilačku funkcionalnost, ova posebna izdanja oda su Omeginoj bogatoj povijesti.

Kao marka s 175-godišnjom tradicijom, OMEGA proizlazi iz bogate i složene povijesti, a Seamaster je temeljen na povijesnoj podvodnoj funkcionalnosti koja je služila civilnim roniocima i čak više od 100.000 vojnika britanske vojske tijekom Drugog svjetskog rata.

Kolekcija je prvi put predstavljena kao obljetničko izdanje povodom 100. obljetnice OMEGA-e 1948. godine i brzo je postala kultni sat koji je krasio zapešća mnogih ronilaca i podvodnih profesionalaca.

Kako je Seamaster kolekcija nastavila donositi nove tehnologije i inovacije roniocima diljem sedam mora, stvorena je prepoznatljiva ikonografija Posejdona s njegovim dvjema morskim konjićima koji drže trozubac. Nova kolekcija brenda sadrži isti logo koji je nastao 1956. godine, a urezan je na poleđini kućišta svakog sata.

Među modelima su reinkarnacije elegantnih satova, uključujući raskošnu kolekciju Aqua Terra, izdanje Aqua Terra Worldtimer i Seamaster 300. Tehnički i funkcionalno zahtjevniji komadi uključuju Diver 300, Proplof i Ultra Deep – kao omaž timu Five Deeps koji je zaronio na dno Marijanske brazde. Svi modeli koriste karakterističnu ljetnu plavu nijansu marke kao osnovnu boju s dodatnim slojevima laka.

Bogata kolekcija također sadrži razne dodatke: privjesci za ključeve s valovitim uzorkom, manžete s logotipom morskog konjića, narukvice s motivom jedara u različitim plavim nijansama te plava narukvica s pričvršćenim trozubcem Posejdona od nehrđajućeg čelika.