Pretraži

Premiata: Unikatan talijanski brand cipela koji spaja eleganciju i udobnost

Premiata je talijanski brend cipela s više od 130 godina povijesti. To je jedinstvena sinteza ručnog rada, moderne tehnologije i jedinstvenog dizajna. 

Tenisice od perforirane kože, oksfordice, gležnjače i ultramoderne ženske cipele – nema ništa udobnije i elegantnije za prave ljubitelje Premiata kvalitete.

1885: Talijanska obitelj, predvođena Grazianom Mazzom, otvorila je malu radionicu za proizvodnju cipela. Izvrsna kvaliteta njihovih proizvoda odmah je privukla mnoge kupce. Iako je radionica ubrzo prerasla u veliku proizvodnju, umijeće ručne izrade cipela ostalo je važno načelo.

1955-60: Vincenzo Mazza, unuk slavnog Graziana, lansirao je marku Endless.

1981.: Graziano Mazza, Vincenzov sin, dolazi na čelo tvrtke i kreće u industrijalizaciju proizvodnje.

1991: Službeno rođenje marke Premiata. Početak inovativnih eksperimenata, istraživanja i beskrajne kreativnosti. 

Svake sezone brand predstavlja kolekcije cipela izrađenih od vrlo kvalitetnih materijala. Lako prepoznatljive u cijelom svijetu, muške i ženske cipele razlikuju se po brendiranom dizajnu i posebnim nijansama kroja i šivanja.

1996.: nakon brojnih eksperimenata s gumenim potplatima, objavljena je prva kolekcija Premiata tenisica, koja je kasnije postala ikona. Izražajne i umjereno minimalističke, ove tenisice jasan su primjer filozofije tvrtke: kombinirati najbolje karakteristike sportske obuće s ekskluzivnim stilom Premiate. Veliki izbor materijala, nijansi i ukrasa na potplatima – dokaz je jedinstvenosti talijanskog brenda.

1999: Vrijeme za pravi proboj u postolarskom poslu. Graziano Mazza dizajnirao je jedinstvenu varijantu klasičnih Oxfordica s rupama za vezice i tradicionalnim “jezikom”, ali bez vezica. Nove Oxfordice svojoj vlasnici pružaju dodatnu udobnost. To je cijela bit obiteljskog poslovanja: prijelaz na potpuno nove razine dizajna, dok ostaje vjeran glavnim tradicijama.

Danas Premiata kreira kolekcije muške, ženske, unisex i sportske obuće. Svaki par cipela jednako je lijep i kao samostalan naglasak odjeće i kao idealan dodatak slici. Kada su vaše omiljene cipele napravljene na temelju kvalitete i elegancije, mogući su mnogi eksperimenti.

Premiata nudi širok spektar cipela, od klasičnih modela do modernih, trendi stilova, a sve su izrađene u Italiji s pažnjom prema detaljima i kvaliteti. Bilo da tražite elegantne cipele za posao, casual tenisice za svakodnevno nošenje ili posebne cipele za svečane prigode, Premiata ima nešto za svakoga.