Pretraži

“Sveta obitelj” – Nikola Đuričko u ulozi moćnog gazde koji krije obiteljsku tajnu

Proslavljeni srpski glumac Nikola Đuričko, zajedno s redateljicom Vlatkom Vorkapić, 7. prosinca donosi novi dugometražni film „Sveta Obitelj“ u kojem utjelovljuje gazdu Marka.

Prije nekoliko godina s cijelom obitelji napustio je Beograd i zaputio se prema Los Angelesu gdje se upušta u novu glumačku avanturu, a sada dolazi i na velika platna u kinima diljem Hrvatske. Nikola Đuričko, glumac koji je poznat po filmskim i TV hitovima, kao što su „Montevideo, Bog te video“ i serija „Vratit će se rode“, osvojio je i Hollywood ulogom u svjetski poznatoj seriji „Stranger things“, gdje je utjelovio humorističnog ruskog kriminalca Yurija, a sada ćemo ga prilike imati vidjeti i u novome filmu redateljice Vlatke Vorkapić „Sveta obitelj“.

Ovaj glumac s holivudskom adresom, u novom filmu utjelovljuje imućnog gazdu Marka, koji sa svojom ženom Anom i sinom Ivom živi na imanju u jednom slavonskom selu. Radnja filma odvija se 60-ih godina prošloga stoljeća, gdje su stari običaji glavni imperativ, a urbani utjecaj skoro i ne postoji. Kako bi sačuvao obiteljsku tajnu, Marko kao pravi manipulator, zna prepoznati priliku, a s njom i savršeno žrtveno janje.

Među nadničarima koji čekaju posao Marko zamijeti mladu Janju, te joj nakon obavljenog branja suncokreta ponudi da ostane na njegovom imanju. Kako bi održao sliku savršene obitelji, on ubrzo isprosi ruku mlade Janje za svoga sina, te pripremi svadbu gdje imamo prilike vidjeti razne običaje, narodne nošnje, te čuti slavni bećarac. Sve izgleda savršeno, a zapravo ništa nije kako izgleda. Prava istina sačuvana je unutar četiri zida i  Janja počinje shvaćati da je brak na koji je pristala zapravo zamka.

Film „Sveta obitelj“ vodi nas u prošlost kako bi ukazao na teme s kojima se susrećemo i danas, te se lako može povezati s problemima o kojima često imamo priliku čitati na online portalima. Ovu napetu obiteljsku priču, te Nikolu Đuričkog zajedno s Anitom Matić Delić, Lunom Pilić , Ivanom Čuićem, Juditom Franković Brdar i Aleksandrom Cvjetkovićem imat ćete prilike vidjeti od 7. prosinca u kinima diljem Hrvatske.