Pretraži

Film Vlatke Vorkapić – „Sveta obitelj“ otkriva tajne s kojima se i danas susrećemo

Novi film redateljice Vlatke Vorkapić „Sveta obitelj“ napeta je obiteljska priča. Iako inspirirana istinitim događajem koji se dogodio u Slavoniji 60-ih godina ta se priča mogla dogoditi i drugdje, ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Mogu se promijeniti politički sustavi, može se promijeniti odjeća i običaji ali se ljudi u svojoj biti nisu puno promijenili i zato ova univerzalna priča govoreći o prošlosti zapravo govori i o današnjem vremenu.

Marko, otac obitelji (Nikola Đuričko), uz prešutnu podršku svoje žene Ane (Anita Matić Delić), spreman je pod svaku cijenu održati idealnu sliku njihove obitelji. Kako njihov sin Iva (Ivan Čuić)  odrasta tako je teže obiteljske tajne sačuvati, teže je održati sliku idealne obitelji. Mladić se treba oženiti, nastaviti obiteljsku lozu. Mladićev otac je odlučan u namjeri da sačuva obiteljsku tajnu.

Njegov plan traži „žrtveno janje“, a on, kao pravi manipulator i prikriveni zlostavljač, zna prepoznati žrtvu. Pronalazi je u djevojci suženih životnih mogućnosti, mladoj Janji (Luna Pilić), polupismenoj siromašnoj nadničarki, siročetu iz Bosne, kojoj se udaja za sina bogatog seoskog gazde učini kao prilika života.

Međutim, obiteljska tajna koja je povezana s teškom tragedijom, Janju dovodi u zamku iz koje se ona neće samo tako izvući. Otkrivajući mračnu stranu jedne obitelji koja se prekriva raskošju, tradicijom i bogatstvom ovaj film nam govori koliko zapravo može biti kriva izreka „šutnja je zlato“.

Odlične glumce, predivne prizore, neočekivan zaplet i šokantan kraj ove u osnovi obiteljske priče, imate priliku pogledati u svim kinima diljem Hrvatske. Film je u distribuciji Duplicato medije, a  nastao je u koprodukciji Interfilma iz Zagreba i Zillion filma iz Beograda.