Pretraži

Novo doba minimalizma – tihi luksuz

U modnom svijetu kojim vlada hijerarhija brendova, luksuz se ponekad svodi na trenutnu konzumaciju onoga što je novo, pompezno i ​​pretjerano. 

Ipak, unutar promjenjivog modnog okruženja, mnoge brige, posebice o klimatskoj krizi i štetama koje brza moda uzrokuje u prirodi, navode mnoge modne kuće i pionire da preispitaju reference na luksuz i ono što on znači. Tihi luksuz (Quiet Luxury) omogućuje nam da preispitamo svoje razumijevanje pojmova luksuza i estetike uz pomoć minimalizma, utemeljitelja skromne, ali izuzetne elegancije. 

Ulaganje u dugotrajne i kvalitetne komade koji ponekad mogu postati jedan od prepoznatljivih komada vašeg stila, ponekad vintage komade, donijet će estetiku ‘starog novca’. 

Dakle, kada kažemo luksuz u modi, možemo li ipak govoriti o upečatljivim lookovima koji odmah prihvaćaju svaki novi trend? Ovih dana kada je teško ne primijetiti da je došlo do pomaka u shvaćanju luksuza u modi, mnoga su imena učinila bezvremenske komade dijelom svojih stilova koji reproduciraju koncept luksuza budući da to nismo počeli nazivati ​​”tihim luksuzom” još. 

Mnoge hollywoodske ikone stila, od Gwyneth Paltrow do Jennifer Aniston, među imenima su koja su se uspjela uklopiti u stilove tihog luksuza. 

U isto vrijeme, tihi luksuz već je dugo središnji dio kraljevske elegancije za Kate Middleton i Mariju Graziu Chiuri. Estetika i trendovi mogu se mijenjati tijekom desetljeća, ali autentični stil nikada ne postaje staromodan.

Pexels