Pretraži

Pizzeria Mime – Nova gastronomska destinacija s neodoljivim jelima

Kako bi se postigao vjerodostojan talijanski okus i miris, u Pizzeria Mime za pripremu jela upotrebljavaju se samo najkvalitetnije i najpoznatije talijanske delicije.

Posebna je to ljubav kada je riječ o najpoznatijem jelu na svijetu – pizzi. Mnoge zaljubljenike u istu, obradovat će činjenica da je svoja vrata u samom srcu Zagreba, otvorila jedna zaista posebna pizzeria.

Pizzeria Mime – gourmet pizze s nešto drugačijim sastojcima

U Petrinjskoj ulici, koja se već profilirala kao ulica atraktivnih restorana, otvorena je nova pizzeria Mime’s. Uz toplu atmosferu i omamljujuće mirise autentičnih talijanskih sastojaka koji pune prostore pizzerije, moguće je već pri samom ulasku osjetiti dašak Italije.

Osim klasičnih pizza poput Margherite i Capricciose, u ponudi se nalaze i gourmet pizze s nešto drugačijim sastojcima kao što su pistacio, avokado, kruška, dimljeni losos ili Stracciatella di burrata. Koristeći raznovrsne sastojke, ove pizze od ostalih se ne razlikuju samo izgledom, već i okusom, a kako bi se postigao vjerodostojan talijanski okus i miris za pripremu jela upotrebljavaju se samo najkvalitetnije i najpoznatije talijanske delicije.

Osim u pizzama, ovdje možete uživati u salatama i sendvičima od pizza kruha i najfinije talijanske mortadele. Salata od dimljenog lososa s mladim špinatom, rotkvicom, riccota sirom, avokadom i kaparama, te salata Mozzarella di bufalala impanata s rajskom rajčicom, rikolom, pestom od bosiljka i pinjola i pržena mozzarella u panco mrvicama zadovoljit će i najistančanija nepca.

Ono po čemu se Mime’s pizzeria ističe jest način pripreme tijesta koje je zapravo kombinacija tradicionalne napolitane i romane. Ideja o takvoj kombinaciji tijesta rodila se iz želje da se ponudi nova vrsta laganije pizze koja je tanka poput romane, ali zadržava punoću okusa koju inače nudi napolitana. Brašno, kao i svi ostali sastojci, uvozi se iz Italije. Vrsta brašna koja se koristi za pizze zove se zero zero, što rezultira tijestom koje je tanje i hrskavije.

Tijesto se prije korištenja pušta da odleži i tek nakon fermentacije, ono je spremno za pripremu. Pizze poput ove, sve se češće mogu pronaći u najpoznatijim talijanskim tratorijama i pizzerijama.

Stilski ugodno uređen prostor potpisuje tim koji je zaslužen i za uređenje svih Mime’s restorana, no ovaj put pod vodstvom ing. građevine Katarine Krijan i Ivane Kovač te pod budnim okom vlasnika Josipa Kovača.

Ako vas put dovede u ovu pizzeriju, preporuka chefa kuhinje je da svakako probate pizzu Mime’s na kojoj se nalaze kruška i Gorgonzola dolce.

Posebnost ove pizze leži u njenom „umami“ okusu koji nastaje kao rezultat mješavine savršenog omjera četiri glavna okusa – slatkoće, gorčine, kiselosti.