Pretraži

Purple Monkey – novo mjesto za azijsku gastro avanturu!

Purple Monkey je restoran azijske fusion street food kuhinje koji je već nekoliko godina omiljena destinacija ljubitelja istočnjačke kuhinje.

Restoran je poznat po kreativnim jelima koja okusima vode u daleke krajeve, a naziv restorana asocira na nadrealno iskustvo. Filozofija restorana krije se u spoju simbolike ljubičaste boje i majmuna, što predstavlja kreativnost, spiritualnost, nesputanost i znatiželju. U Purple Monkeyju vas čeka egzotičan svijet slobode i divljine, a kuhar Tomislav Bralić, poznat kao Don Tom, je idejni tvorac svih kulinarskih kreacija.

Prije nego se posvetio kuhanju, Tomislav je bio DJ u popularnim klubovima diljem Hrvatske, no u jednom trenutku odlučio se posvetiti svojoj strasti za kuhanjem. Radio je kao kuhar u mnogim restoranima u Zagrebu i na Jadranu, a svoja znanja i vještine usavršio je u školi kuhanja “Gastronomadi”. U Purple Monkeyju, svako jelo ima i svoju glazbenu pratnju, a playlistu odabire sam kuhar.

Do sada su postojeće tri lokacije Purple Monkeyja funkcionirale kao dark kitchen, no otvaranjem novog restorana u Tomašićevoj 6, sada se u potpunosti može uživati u šarenom svijetu Purple Monkeyja. Interijer restorana podsjeća na prašumu s ilustracijama biljaka na zidovima i bambusima koji vise sa stropa. Radno vrijeme restorana prkosi zagrebačkoj tradiciji, pa će petkom i subotom vrata biti otvorena do 1 ujutro, a jela se mogu naručiti do 23 sata. Od ponedjeljka do četvrtka, restoran će raditi do 23 sata, a dostava je također moguća.

U novom restoranu, uz neke već dobro poznate specijalitete, gosti će imati priliku kušati i nove kreacije Tomislava Bralića poput Yakitori štapića, koji se sastoje od komada mesa na bambusovom štapiću (pilećeg zabatka, pork bellyja ili domaće kobasice). Na jelovniku su također popularni bao buns (jastučići od tijesta punjeni povrćem i pork bellyjem ili trganom patkom), japanska punjena tjestenina gyoza s odabirom svinjetine ili piletine, te aromatične juhe poput mulli juhe i tam yam juhe.

Uz to, na raspolaganju su razni prilozi poput edamame hummusa, firecracker cvjetače, zapečenog

Foto: Sanja Jagatić i Bojan Zibar