Pretraži

Rabanne jesen/zima 2024: Mozaik tekstura i identiteta

Julien Dossena, kreativni direktor Rabannea, predstavio je kolekciju pre-fall koja je više od puke odjeće; to je mozaik tekstura i identiteta moderne žene. Zamislite je kao platno umjetnika, gdje se svaki komad uklapa u cjelinu, stvarajući sliku koja je istovremeno raznolika i koherentna.

Ove sezone Dossena odriče tradicionalnog formata modne piste, a umjesto toga predstavlja “garderobu kroz prizmu Rabannea”. Od intarziranih metalnih vezova na trapericama do lepršavih suknji ukrašenih sjajnim šljokicama, svaki komad je dokaz brižnog zanatstva. Crne pletenine sjaje zlatnim nitima, dok klasični cvjetni motivi dobivaju buntovnu preobrazbu na oštroj crnoj pozadini. To je simfonija tekstura i kontrasta, gdje je svaka nota pažljivo postavljena kako bi se stvorila harmonična cjelina.

Ali Rabanneova pre-fall kolekcija ne radi se samo o vanjskom izgledu. Produbljuje se, istražujući dualnost unutar nas. Mekana haljina od elastične kože pristaje uz tijelo poput druge kože, dok majica od krepa od džerseja i hlače na nabore kanale klasično krojenje s modernim preobratom. Tekućnost i prozirnost isprepliću se, stvarajući komade koji se lako prenose iz dana u noć – poput slikarskih biljnih motiva koji ukrašavaju haljine od floua ili prozirnih tunika od muslina koje šapuću tajne u večernjim satima.

A onda je tu slojevitost. Maxi pleteni kaput transformira se u haljinu, puloveri Fair Isle dobivaju novu eleganciju u kombinaciji s poplin košuljama, a cargo hlače odbacuju svoju utilitarnu prošlost s prednjim otvorima i parkom s podstavom od srebra. Praktikčnost se susreće s finesom, stvarajući komade koji su i funkcionalni i neporno šik.

Ali Rabanne ne bi bio Rabanne bez svojih prepoznatljivih torbi. Kultna “Paco” vraća se u koži, a njena montaža se vrti oko njenog prostranog oblika. “1969” dobiva mini preobrazbu u striženoj vuni, dok “Sparkle” blista crnim diskovima isprepletenim zlatnim šljokicama. Najnovije izdanje, “Sphere”, besprijekorno spaja metal i kožu, predstavljajući jedinstveni savoir-faire brenda.

Rabanneova kolekcija pre-fall više je od modne izjave; to je poziv da prigrlite svoje višestruke ja. To je garderoba koja vam daje snagu da se igrate teksturama, siluetama i identitema, a da pritom ostanete neupadljivo vi. Zato slobodno istražite mozaik i otkrijte ženu koja ste oduvijek bili.