Pretraži

Tomislav Gretić i Good Food zajedno stvaraju novi koncept brze, ali zdrave hrane

Jedan od najpopularnijih gastro restorana u Zagrebu, Good Food, često iznenađuje svoje goste suradnjama s poznatim kuharima. Nedavno su na njihovom jelovniku osvanule kulinarske kreacije s potpisom Tomislava Gretić, jednim od najpoznatijih hrvatskih kuhara.

Unatoč tome što je kao dječak sanjao o kiparstvu, život ga je odveo u potpuno drugačijem smjeru, u svijet kulinarstva, što cijene svi oni koji su imali priliku okusiti njegova jela. Gretić je svoje umijeće pokazao u mnogim restoranima, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, a gledali smo ga i u brojnim kulinarskim emisijama na televiziji.

Good Food je odlučio pozvati Tomislava Gretića u svoju kuhinju zbog njegove apsolutne “umjetničke” slobode u kreiranju jela. Međutim, Tomislav je uskladio svoje ideje s filozofijom Good Food-a, koja je uvijek bila nutritivno izbalansirana, ukusna i cjenovno pristupačna. Ova filozofija je razlog zbog kojeg se ljubitelji dobre hrane uvijek vraćaju Good Food-u, a Tomislav je se vodio tom filozofijom pri osmišljavanju svojih jela. Uz pomoć uigranog tima, Tomislav je proveo sedam dana osmišljavajući recepte, a tim je uspio savršeno replicirati njegove ideje. Na kraju, pet od deset jela koja su osmislili našla su se na konačnom jelovniku, uključujući dvije salate, dvije tortilje i jednu zdjelu.

Idealan izbor za lagani ručak su salate bogate povrćem i proteinima. “Great Gretti” salata sastoji se od mješavine salate romaine, kristalke i špinata s sočnim pilećim fileom, paprikom, patlidžanom, ljubičastim lukom i korijandrom, uz dodatak kremastog humusa i umaka po izboru. Također, salata zanimljivog naziva “Top Gun-Top Wings” ima salatu od romaine, kristalke, špinata i achara kao podlogu, a neodoljiv okus čine otkoštena krilca, cherry rajčice, paprika, ljubičasti luk i umak po izboru.

Tortilje predstavljaju novi twist u jelovniku. “Chilly Con Carne” tortilja punjena je mljevenom junetinom, rižom, ovčjim sirom, vrhnjem i mladim lukom, uz umak. “Moroccan” tortilja predstavlja spoj različitih kuhinja s punjenjem sastavljenim od piletine, zelene salate, rotkvica, tahini umaka i jogurta.

“Slumdog Milli Bowl” donosi dašak Indije s rižom kao podlogom te piletinom, lukom, limunom, curry umakom i jogurtom kao dodacima. Ovaj jelovnik nudi odličan izbor za ljubitelje dobre hrane koji cijene nutritivno izbalansirana i ukusna jela po pristupačnim cijenama.

Sva ova jela imaju zajednički nazivnik – EAST, što je kombinacija riječi EAT i FAST. Good Food je uspio promijeniti percepciju brze hrane predstavljajući svoj koncept koji poručuje kako se hrana može brzo pripremiti, a da istovremeno bude nutritivno bogata i izbalansirana. Good Food provodi sve mjere kako bi u budućnosti poslovanje bilo u potpunosti zdravo i ekološki osviješteno, što Tomislav Gretić pozdravlja kao budućnost gastronomije.

Foto: Bojan Zibar i Matia Malenica