Prosinac je vrijeme za uživanje u blagdanskom raspoloženju, toplim napicima i druženju s najdražima. Uz klasike poput čaja i kuhanog vina, u posljednje vrijeme sve popularniji postaju i topli alkoholni napici.
Ako tražite nešto novo i drugačije za ovogodišnje blagdane, svakako probajte topli Somersby punč. Ovaj ukusan i zagrijavajući napitak spoj je tradicije i modernosti, a savršeno se uklapa u blagdansko raspoloženje.


Recept za topli Somersby punč
Za pripremu toplog Somersby punča potrebno vam je:
- 2 bočice Somersby jabuke
- 1 žličica cimeta
- 10 klinčića
- 1 zvjezdasti anis
- 1/2 šalice smeđeg šećera
- 1/2 šalice ruma
Priprema:
- U lonac ulijte dvije bočice Somersby jabuke i zagrijte na laganoj vatri.
- Dodajte cimet, klinčiće i anis i kuhajte još nekoliko minuta.
- Ubacite smeđi šećer i miješajte dok se ne otopi.
- Na kraju dodajte rum i maknite s vatre.
Topli Somersby punč poslužite u šalici ukrašenoj kriškama jabuke, naranče i štapićem cimeta.
