Pretraži

Zoran Mrvoš i njegova bezvremena Bridal kolekcija

Nakon izuzetno uspješnog povratka na hrvatsku modnu scenu u rujnu prošle godine, Zoran Mrvoš osvojio je srca publike svojom preta-a-porter kolekcijom za sezonu jesen/zima 23/24. Sa potpuno crnom paletom i suptilnim dodacima bijele boje u obliku košulja, Mrvoševa kolekcija brzo je pronašla put do modnih zaljubljenika, zarobljujući eleganciju i sofisticiranost.

U prosincu je lansirao svoju prvu bridal kolekciju nazvanu Dare to be…, označavajući hrabar korak prema modernim, progresivnim vjenčanicama. Kolekcija je namijenjena mladenkama s definiranim stavom, izbjegavajući klasične vjenčanice u korist kombinezona, kratkih haljina i odijela bez leđa. Ipak, Mrvoš vješto kombinira klasične svadbeni elemente poput mašni i satena, stvarajući jedinstveni spoj tradicije i suvremenog stila.

Od tada, Zoran Mrvoš neprestano radi punom parom kako bi dalje razvijao svoju bridal priču. Premijera nove kolekcije očekuje se na Sajmu Vjenčanja u Areni Zagreb od 2. do 4. veljače 2024. Iako je nova kolekcija glamuroznija, Mrvoš ostaje dosljedan svom pročišćenom stilu i minimalizmu.

Haljine i odijela iz nove kolekcije inspirirana su glamurom zlatnog doba Hollywooda, pri čemu su ikone poput Dietrich, Garbo i Hayworth bile ključne inspiracije. Crvenokosa Hana Fort Mlakar, odabrana kao model, dočarava stil tih legendarnih diva, posebice kroz fotografije koje su snimljene u prostoru Društva inženjera Hrvatske, nekadašnjem domu obitelji Vranyczany. Nina Blečić je kreirala jednostavnu scenografiju, ističući crnu satensku mašnu i perzijski tepih, dok je fotografije majstorski snimila Nina Anić.

Mrvoš, dugogodišnji kreator u Linei Exclusive, dokazao je svoje majstorstvo ne samo u tehničkom aspektu dizajna već i u razumijevanju psihologije mladenki. Rad s mladenkama zahtijeva posebne vještine, kako bi se zadovoljile njihove želje, ali i umirile dileme koje često prate odabir vjenčanice.

U svojim savjetima mladenkama, Mrvoš naglašava važnost samopouzdanja i ljubavi prema sebi: “Kad pronađete onu vjenčanicu u koju ste se zaljubile – tu potraga prestaje. Budite samouvjerene, vjerujte u sebe, zaljubite se u sebe i prepustite se općoj ljepoti tog posebnog dana koji će vam zauvijek ostati u sjećanju.”

Kada su u pitanju cijene, Mrvoš ističe da dizajnerske haljine po mjeri nisu nužno izvan dosega. “Dizajnersku haljinu rađenu po vašim mjerama možete imati za cijenu najma haljine iz salona vjenčanica. Na taj način, ostaje vam uspomena na jedan od najvažnijih dana u životu.”

Zoran Mrvoš nastavlja očaravati modnu scenu svojim bezvremenskim kreacijama, donoseći sofisticiranost i eleganciju u svijet vjenčanja. Njegova nova bridal kolekcija obećava nevjerojatnu kombinaciju klasične romantike i suvremenog stila, čime se postavlja kao nezaobilazno ime među hrvatskim dizajnerima.