Pretraži

Condé Nast Vogie Adria
Condé Nast Vogue Adria

Condé Nast lansira Vogue Adria u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji

Vogue Adria trebao bi debitirati kasnije ove godine u sklopu partnerstva između Condé Nasta i Media 3.0 Publishinga. Tiskani časopis izlazit će na hrvatskom i srpskom jeziku, a online izdanje dodatno će biti dostupno na slovenskom i engleskom jeziku. Ključni članovi uredničkog tima još nisu poznati, ali će biti smješteni u glavnim gradovima Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Media 3.0 osnovali su Sonja Kovacs, Nenad Janjatović i Milan Đačić. Kovacsove prethodne vodeće uloge u medijima uključuju glavnog urednika Elle Srbija i regionalnog uredničkog direktora Ellea , Men’s Healtha, Cosmopolitana i National Geographica, dok su Janjatović i Đačić bili kreativni direktor i modni direktor Elle Srbija. Đačić je bio i glavni urednik Elle Man Srbija.

“Kao tim, snažno vjerujemo u snagu Voguea kao brenda i njegovu sposobnost da donese raznolikost i pomakne granice u pravom smjeru. Čvrsto vjerujemo da su umjetnost, moda i kultura one koje nadilaze granice i barijere i neophodne su za bilo kakav dijalog. Stoga je naša ideja usredotočiti se na stvaranje održivog i povoljnog mosta između Istoka i Zapada. Uvesti ih na pravi način, bez predrasuda i stereotipa, a neistražene, zanemarene narative staviti u prvi plan”, rekao je Janjatović.

Od 2018. Vogue je lansirao nekoliko novih državnih i regionalnih izdanja, uključujući Poljsku, Češku i Slovačku’, Grčku (ponovno lansiranje), Hong Kong, Singapur i Skandinaviju. Adria izdanje slijedi prošlogodišnje lansiranje Vogue Philippines, 29. izdanje časopisa.