Pretraži

Zigmanova povratnička revija: Spektakl u Rijeci obilježit će modnu scenu

Juraj Zigman, hrvatski modni majstor poznat po svojim ekstravagantnim dizajnima i sklonosti spektakularnim modnim revijama, vraća se nakon petogodišnje pauze na pistu u Rijeci. Zigman, čija je posljednja modna spektakularna revija u gradu ostavila neizbrisiv trag, spreman je predstaviti svoju najnoviju kolekciju 4. srpnja u dvorani Exportdrva.

U bliskoj suradnji s poznatom umjetnicom Severinom, Zigman obećava reviju koja će nadmašiti samu modu; bit će to kulturni događaj. Na pisti će se naći više od 50 pažljivo osmišljenih total lookova, svaki odražavajući Zigmanov jedinstveni estetski pogled i neumoljivu posvećenost umjetničkom izražavanju.

U nedavnom intervjuu iz svog studija u Kostreni, Zigman je ponovio svoju kreativnu filozofiju: “Ne zanimaju me prêt-à-porter kolekcije niti komercijalna isplativost mojih dizajna. Ova kolekcija označava vrhunac uspješnih godina od moje posljednje revije, fokusirajući se isključivo na ono što smatram estetski lijepim i ispunjavajućim. Ove kreacije su namijenjene globalnim pozornicama i prestižnim dodjelama poput Oscara.”

Zigmanovi dizajni krasili su neke od najvećih svjetskih pozornica, nosili su ih glazbeni ikoni poput Beyoncé, Nicki Minaj i Christine Aguilere na događanjima poput Grammyja i MTV nagrada. Njegova nadolazeća revija u Rijeci obećava biti najambicioznija do sada, s impresivnim izborom haljina različitih duljina, boja i silueta, svaka precizno ukrašena stotinama sati ručnog rada.

Suradnja s Severinom osigurava ne samo modnu reviju, već i multimedijsko iskustvo koje će zasigurno očarati publiku i ostaviti trajni dojam na modnu scenu. Zigmanova mantra “dress to impress” odzvanja kroz njegovu karijeru, a ova revija bit će još jedan spektakularan dokaz njegove umjetničke nadmoći.

Uz partnere poput Blanc 1664, Xiaomi i Coca Cole, Zigmanova modna revija sprema se redefinirati granice hrvatske mode, utvrđujući Zigmanovu ostavštinu kao vizionara u industriji. Dok se očekivanja povećavaju, jedno je sigurno – 4. srpnja obilježit će povijesni trenutak hrvatske mode, stvoren majstorskim rukopisom Juraja Zigmana.