Pretraži

RABANNE: U potrazi za snovima u kolekciji za jesen/zimu 2023.

Kolekcija RABANNE za jesen/zimu 2023. je putovanje u svijet mašte i snova. Inspirirana radom osnivača brenda, Pacoa Rabannea, kolekcija je puna nadrealističkih slika i simbola.

U središtu kolekcije je ideja o nesvjesnom. Modni dizajner Julien Dossena želio je stvoriti kolekciju koja bi potaknula maštu i inspirirala na razmišljanje. Stoga su modeli bili inspirirani snovima, vizijama i halucinacijama.

Nadrealistički duh utemeljen na senzibilitetu stvarnog svijeta

Kolekcija je puna nadrealističkih elemenata, ali je istovremeno utemeljena na senzibilitetu stvarnog svijeta. Dossena je htio stvoriti kolekciju koja bi bila i privlačna i intrigantna.

U kolekciji se mogu vidjeti odjevni predmeti izrađeni od nekonvencionalnih materijala, poput aluminijske folije, pleksiglasa i plastike. Ovi materijali stvaraju futuristički i nadrealistički dojam.

Neočekivani materijali, neprestana potraga za Rabanneom

Dossane je u kolekciji koristio i neke od omiljenih materijala Pacoa Rabannea, poput kože i metala. Ovi materijali podsjećaju na bogatu povijest brenda.

Kolekcija je također nastavak Dosseneove stalne potrage za novim i inovativnim materijalima. Dossena je poznat po tome što eksperimentira s različitim materijalima i tehnikama.

Osjeti se prevode kroz simboličke stupove dizajna: boju, oblik, volumen, pokret

Kolekcija je dizajnirana tako da potakne sve osjetila. Boja, oblik, volumen i pokret koriste se za stvaranje vizualno i fizički privlačnih odjevnih predmeta.

Boja je korištena za stvaranje atmosfere i raspoloženja. Odjeća je u rasponu boja od bijele do crne, s naglaskom na jarke boje, poput crvene i žute.

Oblik je korišten za stvaranje dramatičnog i inovativnog izgleda. Odjeća je često asimetrična i neobična, s naglaskom na geometrijske oblike.

Volumen je korišten za stvaranje dojma moći i snage. Odjeća je često voluminozna i naglašava tijelo.

Pokret je korišten za stvaranje dojma energije i dinamizma. Odjeća je često fluidna i fleksibilna, s naglaskom na kretanje.

Kolekcija RABANNE za jesen/zimu 2023. je jedinstvena i inovativna. Dossena je stvorio kolekciju koja je i privlačna i intrigantna. Kolekcija je nastavak bogate tradicije brenda i predstavlja novu fazu u Dosseneovoj karijeri.