Pretraži

Virgin Limited Edition Richarda Bransona otvara novi luksuzni hotel na Mallorci u Španjolskoj

Dugo iščekivani hotel Son Bunyola otvara svoja vrata po prvi put nakon povijesne restauracije Mallorcan Finca iz 16. stoljeća, postavši najnoviji luksuzni hotel na Balearskim otocima.

Fotografija: Virgin Limited Edition

Nije tajna da Richard Branson već dugo ima ljubavnu aferu s prekrasnom Serra de Tramuntana koja se proteže duž otoka Mallorca, golemog planinskog lanca nevjerojatne bioraznolikosti koji čini 2 dragocjena mjesta svjetske baštine UNESCO-a na Balearskim otocima. Njegove druge tri Virgin Limited Edition vile na Mallorci dovoljno su svjedočanstvo predanosti grupe razvoju luksuznih putovanja u regiji, posijavši prvo sjeme plana za Soy Bunyola Hotel prije više od 20 godina.

Fotografija: Virgin Limited Edition

Uz neke od najviših razina zaštite danih povijesnim zgradama, obnova tada raspadajućeg dvorca iz 16. stoljeća zahtijevala je godine pažljivog planiranja, dubinskih arheoloških studija i posvećenog fokusa na održivost. Hotel je sada konačno otvoren i spreman je postati najnovija vruća točka za one koji traže komad privatnog otočnog luksuza na Mediteranu. 

Hotel se nalazi na nevjerojatnom imanju od 1300 hektara prepunom nasada badema i maslina te niza stabala agruma duž zapanjujuće tri milje mediteranske obale. Restauraciju je vodila lokalna dizajnerska i arhitektonska tvrtka Gras Reynés Arquitectos Studio, a sada sadrži ukupno 26 novih soba i apartmana stiliziranih luksuznom kolekcijom kućnog dekora lokalnog trgovca Rialto Living . Među apartmanima su dva ekskluzivna apartmana Tower koji nude panoramski pogled na planinski lanac i more — od kojih je jedan nekoć bio srednjovjekovna obrambena kula iz 13. stoljeća.

Restauracija ponosno spaja suvremeni dizajn s dragocjenim povijesnim elementima fince kako bi proslavila i prikazala njezinu bogatu baštinu. Ovi zamršeni detalji mogu se pronaći na svakom uglu: od originalnih pločica i stubišta do drevne preše za ulje i originalnog oltara koji sada zauzimaju središnje mjesto u S a Terrassa , hotelskom mediteranskom restoranu. Uz glavni restoran nalazi se ugodan tapas bar, oba s nekoliko vanjskih terasa za objedovanje, a zajednički ih vodi novoimenovani i renomirani glavni kuhar, Samuel G. Galdón.

Kohezivni wellness program za goste uključuje sate joge na otvorenom, namjenske pješačke i biciklističke staze oko imanja, dvije spa sobe, teniski teren i bazen s otvorenim pogledom na poznate stijene Sa Foradada i okolni krajolik Nova ponuda uključuje vodene bicikle i terene za pickle ball.

Dok najstariji dijelovi zgrade datiraju iz 13. stoljeća, smatra se da je zemlja bila naseljena tisućama godina. Kameni tornjevi razasuti po imanju potječu iz brončanog doba (1300. pr. Kr.) i željeznog doba (850. pr. Kr.) – što ga čini savršenim igralištem za ovisnike o povijesti. 

Hotel Son Bunyola sada je dio jednog od najcjenjenijih međunarodnih brendova za luksuzna putovanja, Virgin Limited Edition. Sa zbirkom nekih od najekskluzivnijih otoka i nagrađivanih safari domova u okolici, Bransonova grupa nastavlja postavljati ljestvicu u luksuznim putovanjima u svojoj misiji da svoju jedinstvenu marku gostoprimstva donesu u svaki kutak svijeta.